Pentru a celebra așa cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită în fiecare an pe data de 24 ianuarie, elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu și elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș au desfășurat activități în cinstea sărbătorii naționale.

Elevii mai mari au cântat și au dansat Hora Unirii, iar cei mici au colorat și le-au fost spuse, pe înțelesul lor, povestiri despre Unire. Au fost invitați la discuții despre țară și dragostea față de aceasta și despre cât de important este să fim uniți. Claselor mai mari le-au fost prezentate materiale care au avut ca subiect principal contextul și înfăptuirea Unirii, reformele lui Alexandru Ioan Cuza și importanța pe care a avut-o actul istoric de la 24 ianuarie 1859.

Unul dintre cele mai semnificative simboluri ale zilei de 24 ianuarie este Hora Unirii.
Cele două centre – Centrul de Educație Incluzivă Turnu Roșu si Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș sunt centre pentru copii cu nevoi speciale și fac parte din cele cinci unități de învățământ din judet care se află în subordinea Consiliului Județean.

Sursa: sibiuindependent.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *