Primăria Sibiu nu a reușit să obțină acordul CFR pentru modernizarea străzii Rampa Ștefan cel Mare și să cumpere terenurile private folosite drept străzi în zona blocului de pe strada Oțelarilor, fapt pentru care primăria a fost dur criticată de către reprezentanții USR Sibiu.

Corina Bokor, viceprimarul Sibiului afirmă însă că în prezent se fac demersuri în vederea obținerii acordului CFR.

Joi, 10 februarie a avut loc o ședință a Consiliului local Sibiu, a fost discutată aprobarea proiectului de buget pentru anul în curs. În decursul acestei ședințe, aleșii USR și-au arătat nemulțumirile și criticile.

Ioan Plesciuc, fost angajat al primăriei și actual consilier local din partea USR  a afirmat: „Simt nevoia să îmi exprim nemulțumirea pentru că în bugetul orașului pe acest an nu sunt cuprinse două dintre propunerile consilierilor USR, despre care am mai vorbit: modernizarea străzii Rampa Ștefan cel Mare și modernizare unei părți din domeniul public al cartierului de pe strada Oțelarilor.”

Legat de modernizarea străzii Rampa lui Ștefan cel Mare, Plesciuc a comparat situația cu localitatea vecină, Șelimbărul, care a finalizat acum mult timp lucrarea de modernizare la strada Pictor Brana, artera care continuă strada din Sibiu.

Consilierul local a descris: „Despre strada Rampa Ștefan cel Mare, deși a devenit o arteră cu trafic ridicat între Sibiu și Șelimbăr, am înțeles că nu se poate moderniza deoarece obținerea acordului necesar de la Regionala CFR este foarte dificilă. Adică Primăria Șelimbăr a reușit să obțină acordul pentru a face o stradă nouă și largă, paralelă calea ferată, unde nu era nimic înainte, iar Primăria Sibiu nu poate obține acordul pentru a asfalta o stradă existentă și locuită. Despre cartierul de pe Oțelarilor, deși cea mai mare parte a fost modernizat, am înțeles că trebuie să rămânem cu noroiul în mijloc deoarece obținerea terenului de la Compa este foarte dificilă.”

Consilierul a declarat faptul că cei  4 reprezentanți USR vor vota bugetul Sibiului pentru anul în curs. Iar despre cele două situații, acesta spune că sunt rezultatul unui dezinteres local. 

Ioan Plesciuc a mai afirmat și că: ”Ambele refuzuri de a bugeta proiectele în discuție au un numitor comun: lipsa de voință a Primăriei Sibiu pentru a se angaja în discuții serioase cu parteneri externi. Noi, grupul consilierilor USR, vom vota proiectul de buget, pentru că orașul are nevoie și susținem proiectele de acolo. Dar vă rugăm doamna viceprimar să începeți negocieri directe și sincere cu regionala CFR și Compa SA, în interesul municipiului Sibiu, iar la unele din rectificările pe care le vom face anul acesta să prindem și cele două investiții”

Corina Bokor afirmă: „Vă rog să nu acuzaţi primăria de lipsă de interes!”

Viceprimarul Corina Bokor a fost cea care a condus ședința pentru adoptarea bugetului local în 2022. Aceasta i-a replicat reprezentantului USR următoarele: „Vă rog frumos să nu acuzați Primăria municipiului Sibiu de lipsă de interes. Așa cum s-a prezentat și în comisia de buget, unde s-a dezbătut amplu proiectul de buget, s-a precizat că au fost reluate demersurile cu CFR. Această zonă se află în zona de protecție a CFR. Deci aceste demersuri au fost reluate. De asemenea, au fost discuții și cu Compa SA. Deci noi nu putem angaja niște cheltuieli în afara cadrului legislativ. Se poartă discuții”.

Planul de mobilitate urbană durabilă al Sibiului adoptat în 2017, cuprinde 5 noi conexiuni propuse, din care fac parte și Conexiunea dintre strada Rampa Ștefan cel Mare din Sibiu și strada Pictor Brana din Șelimbăr.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *