Asociația „Mâini Unite” găzduiește 28 de orfani refugiați din Kiev, aceasta face demersuri pentru înființarea unui centru de îngrijire a copiilor. Copiii provin dintr-un orfelinat din Kiev.

În prezent, copii se descurcă cu ajutorul donaţiilor făcute de sibieni, strânse la centrul Zacaria şi de Asociaţia „Mâini Unite”.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean, a declarat: „Cei 28 de copii care sunt în localitatea Prod au venit cu reprezentantul legal de la orfelinatul din Kiev. Aceştia au venit printr-o fundaţie. Sunt îngrijiţi de reprezentanţii respectivei fundaţii. (…) Pot să spun că sunt ajutaţi şi sprijiniţi de alte fundaţii. Fundaţia este în satul Prod. (…) Copiii sunt OK, sunt bine îngrijiţi. Colegii mei au fost acolo (la fundaţia din satul Prod n.red.) şi monitorizăm cei 28 de copii. Ei beneficiază şi de sprijinul Asociaţiei ‘Mâini Unite’ şi de cei de la Zacaria, unde s-au strâns tot felul de donaţii”.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să spună numele asociației care găzduiește copiii de mai bine de o săptămână. În schimb, acesta a mai declarat și: „Copiii sunt OK, sunt bine îngrijiţi. (…) au vârste între 5 şi 14 ani”. Copii nu au nevoie de nici un fel de măsură de protecție, în plus, aceștia se află în grija reprezentantului lor legal.

Copii au ajuns în satul Prod cu ajutorul a trei organizații – Asociația Phoneo ( Bruiu), Asociația Restore (Bruiu) și Asociația Religioasă Neemia (Cernăuți, susținuți de Consulatul Ucrainei în Romania, a precizat Thomas Kraus, președintele Asociatia Phoneo.

Thomas Kraus, consilier județean PNL, a declarat : ” Duminică seara i-am cazat la noi. Practic statul ucrinean a organizat transportul lor din Kiev, prin intermediul unui partener al nostru din Cernauți, reprezentant al Bisericii Penticostale, în colaborare cu Conslatul Ucrainei. Noi în cazăm și suntem responsabili de ei”.

Acesta a adăugat și: ”Am făcut deja solicitare către DGASPC Sibiu pentru înființarea unui centru de îngrijire a copiilor. Avem experiență în acest domeniu, prin casa în regim familial de la Cărnățel. Vrem să îi ținem împreună, să nu intre în sistem instituționalizat și să fie despărțiți. Vrem să îi ținem împreună cît timp vor avea nevoie să stea aici și facem asta în colaboarre cu DGASPC Sibiu. Este ultimul grup de orfani salvați din Kiev și singurii și puținii care au fost scoși din Kiev în timpul bombardamentelor”.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *