Clădirea Casa Hermes este estimată la o valoare de 1,4 milioane de euro. Urmează să aibă loc o negociere pentru cumpărarea casei Hermes, negocierea va fi condusă de Președinta Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean. Monumentul istoric situat în Piața Mică a orașului Sibiu și aflat în proprietatea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

Clădirea monument a fost estimată la 1.466.000 euro, prețul de cumpărare urmând să fie stabilit de o Comisiei de negociere. Clădirea este achiziționată de CJ Sibiu la cererea Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, care a invocat dreptul de preempțiune, spațiul din zona centrală a orașului ”având potențial pentru a deveni un centru cultural de excelență cu scop polivalent”.

În raportul proiectului de hotărâre se menționează: ”Proiectul „ASTRA Film Cinema Hub” își propune amenajarea unui centru cinematografic Astra Film, care este o necesitate stringentă pentru comunitate și care se va concentra pe noi modalități de regândire a experienței cinematografice și pe crearea de noi spații culturale inovatoare. Proiectul va impulsiona dezvoltarea locală prin crearea unui centru pentru cetățeni interesați de consumul de bunuri și servicii culturale și de industriile creative, va îmbunătăți colaborarea transfrontalieră între operatorii de cinema, și cu organizațiile culturale, va oferi conținut creativ de calitate și divers, precum și activități educaționale.”

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *