În cadrul viitoarei ședințe de la finalul acestei luni, va fi discutat proiectul cu privire la Personalul administrativ de specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, dacă va primi, sau nu, lunar, „stimulente financiare”. Proiectul de hotărâre necesită aprobarea consilierilor locali.

Se dorește ca aceste stimulente financiare să fie acordate lunar și să nu depășească două salarii minime brute pe țară din veniturile proprii ale spitalului.

Motivul pentru care este nevoie ca angajații din compartimentul administrativ, cum ar fi șefii de serviciu, contabilii și directorul financiar, să primească aceste stimulente este specificat în raportul atașat proiectului.

În raportul Spitalului Clinic de Pediatrie se arată și: „În urma creșterii salariale pentru anul 2022 la personalul medical, s-a creat o discrepanță între veniturile acestei categorii de angajați și veniturile personalului administrativ de specialitate, urmărindu-se astfel reducerea acestei discrepanțe. Acordarea acestor stimulente financiare nu presupune un efort financiar suplimentar, deoarece se încadrează în bugetul pentru anul 2022 în care a fost prevăzută suma de 480.000 lei, sumă ce va fi suportată din veniturile proprii ale instituției noastre”.

Aceste stimulente sunt considerate motivante, prin prisma acordării acestora personalul nu va pleca, performanța va crește și vor fi atrași să se angajeze și tinerii specialiști în serviciile cu deficit de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *