600.000 de lei au fost alocați de către autoritățile sibiene pentru achiziția a trei sisteme care generează, pe suprafețe diferite, lumina și căldura necesare procesului de fotosinteză indiferent de condițiile exterioare.

Stadionul municipal din Sibiu, este considerat ca având unul dintre cele mai moderne gazoane din România. Acesta urmează să fie dotat și cu o serie de instalații pentru a stimula iarba să crească mai repede. Conform caietului de sarcini întocmit de funcționarii locali pentru achiziția acestor instalații. cea mai mare urmează a avea o amprentă de lumină de 360 de mp, cu 60 de lămpi a câte 1000 de wați și un consum estimat la 62,70 kWh.

Vor fi achiziționate trei astfel de instalații. Aceste instalații sunt necesare pentru ca suprafața de joc a stadionului să îndeplinească cerințele federațiilor de fotbal (UEFA, FIFA și FRF).

În caietul de sarcini elaborat de Serviciul public de administrare a bazelor sportive și de agrement din cadrul Primăriei Sibiu se arată: ”Sistemele de iluminat artificial generează atât lumină, cât și căldură, și facilitează creșterea gazonului atunci când lumina naturală a soarelui și temperaturile nu sunt suficiente. De exemplu: în timpul iernii, în zonele umbrite, în cazul unui program intens de joc și/sau eveniment, cu puțin timp pentru reparații. Spațiile deteriorate vor fi reînsămânțate, iar prin folosirea acestor tipuri de sisteme de iluminare artificială și stimulare a fotosintezei, se va scurta timpul de creștere a ierbii, instalațiile având manevrabilitate, transport și depozitare facilă prin sistemul de pliere a cadrului de susținere a corpurilor de iluminat și o presiune redusă a roților unității asupra gazonului”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *