În Șelimbăr, proiectul de construcție al unei creșe în cartierul Tineretului a mai înaintat un pas. Proiectul a fost predat către CNI La sfârșitul lunii martie, în cadrul unei ședințe de consiliu. Consilierii locali au votat predarea amplasamentului viitoarei creșe din cartierul Tineretului către Compania Națională de Investiții (CNI), instituția care se va ocupa de construcția sa, anunță Primăria Șelimbăr.

În referatul de aprobare se arată: ”Suprafața de teren predată în vederea realizării construcției este de 2.127 mp. Construcția propusă are rolul de a ajuta familii tinere din comuna Șelimbăr să asigure copiilor o educație timpurie corespunzătoare”.

Conform rapoartelor din ultimii ani, numărul nou-născuților este în continuă creștere. În anul 2016 au fost 175 de nașteri, iar în anul 2020, numărul total al nașterilor a ajuns la 236, arată documentele care au fost puse la dispoziția consilierilor locali.

Primarul Marius Grecu a transmis la rândul său: ”Din cauza faptului că în comuna Șelimbăr nu există nicio creșă, părinții sunt nevoiți să își înscrie copiii la grădinițele de pe raza comunei Șelimbăr sau la cele din municipiul Sibiu, unde locurile sunt limitate și instituțiile de învățământ suprasolicitate”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *