În Cartierul Moșnei, Primăria Municipiului Mediaș va organiza în data de 24 aprilie 2022, în prima zi a Sărbătorii Pascale, tradiționalul Joc de Țuru, în cartierul Moșnei.

Jocul tradițional se va desfășura începând cu ora 11:00, pe strada Stejarului nr. 1, iar cei prezenți vor asista atât la tradiționala întrecere, cât și la spectacolul de cântece și dansuri populare pregătit de către organizatori.

Evenimentul va avea și un program artistic, care va fi susținut de către interpreții Marian Suciu, Emilia Muntean, Costel Popa, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Diana și Bianca Crețu, precum și Dan Filuț Tabără. De asemenea, vor participa ansamblurile de dansuri populare „Târnavele“ și „Muguri de pe Târnave“, precum și Grupul Instrumental „Ceterașii de pe Câmpie“ din Mureș.

Istoria jocului de Țuru

Acesta datează încă din anul 1926, jocul a început ca un obicei de cartier al Văii Moșnei și continuă să rămână unul din evenimentele emblematice, pitorești și autentice ale comunității, care a atras, an de an, un public tot mai numeros, atât localnici cât și vizitatori.

Jocul de Țuru a trecut însă de mult de granițele localității și ale județului Sibiu, evenimentul ocupând un loc important în agenda culturală a municipalității.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *