Responsabilii de salubritate din Cisnădie au adunat 40 de tone de gunoi, de pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați din Cisnădie, mai exact zona valea Râului și intrarea în fosta livadă cu meri, de pe strada Lungă.
Pentru a se lua măsuri în ceea ce privește acel spațiu verde, un localnic a făcut mai multe solicitări către Primărie și către Garda de Mediu, însă fără vreo acțiune clară. Până acum.
Mai multe mail-uri au fost trimise către autoritățile competente de către C.N., în speranța că cineva o să facă un pas și o să dispună adunarea tuturor gunoaielor de pe strada Lungă.
Cetățeanul a continuat să trimită sesizări, iată ce spunea în ultima, care a fost trimisă in luna martie: „În calitate de cetățean al orașului Cisnădie, vă semnalez o nouă problemă, asupra căreia v-am mai atras atenția în trecut și am primit… răspunsuri goale fără a fi urmate de vreo acțiune.
Domnilor, terminați cu bătaia asta de joc la adresa cetățenilor!
Vă rog să-mi comunicați dacă în capătul străzii denumită Lungă, vis-a-vis de lac, la începutul fostei livezi de meri, Primăria Cisnădie a inaugurat o nouă groapă de gunoi a orașului. Pentru că așa rezultă din imaginile luate azi de la fața locului. Dacă așa stau lucrurile, atunci noi, ca și cetățeni economi, vom face o solicitare prin care să fim scutiți de costurile către SOMA și vom merge și noi, ca și angajații Primăriei, să ne aruncam gunoaiele acolo, în zonă.
Domnilor, terminați cu bătaia asta de joc la adresa cetățenilor, igienizați zona, nu mai călcați în picioare mediul înconjurător. Prin zona respectivă se joacă unii copii, sunt cetățeni care aleargă sau care pur și simplu doresc să ia o gură de aer curat din natură. Vă solicit, celor de la Garda de Mediu să veniți în inspecție și să vedeți dacă vă place în ce hal a ajuns valea Râului Cisnădie și zona de la intrarea în fosta livadă cu meri (recipienți din plastic, anvelope uzate, conducte de beton sparte, moloz, tot felul de gunoaie).
Dacă nu vă place, aplicați sancțiunile corespunzătoare. Aici nu mai putem vorbi de cetățeni iresponsabili, pentru că plăcile de asfalt și plăcuțele de plastic indicatoare aruncate în zonă, nu prea par a fi aparținut unor persoane fizice, ci sunt mai degrabă în gestiunea administrației locale”.
Solicitarea face în același timp, și un apel la primărie.
În final, Garda de Mediu și-a făcut treaba și a curățat zona. Din acea zonă au fost scoase aproximativ 40 de tone de deșeuri.
Sursa: turnulsfatului.ro