În prezent, Prințul de Wales este prezent la Sibiu unde a lansat recent cel mai mare proiect european transnațional de restaurare a peisajelor forestiere.

Prințul Charles a fost însoțit de oameni de știință și experți în domeniu, la Sala Thalia pentru a lansa, în cadrul evenimentului ThinkForest, cel mai mare proiect de reîmpădurire din Europa. Prințul le-a adresat câteva cuvinte în română celor prezenți, la începutul și la finalul discursului său, în care a vorbit despre diversitatea naturii românești și frumusețea peisajelor românești.

Organizatorii evenimentului au transmis: „Cel mai mare proiect transnațional de restaurare a pădurilor din Europa, SUPERB, este coordonat de European Forest Institute și implică peste 100 de organizații de știință și practică forestieră din 20 de țări diferite și include 12 situri demonstrative de restaurare la scară largă a pădurilor din Europa. Unul dintre situri este situat în România, în Munții Carpați, și este dezvoltat în colaborare cu The Circular Bioeconomy Alliance (Alianța pentru Bioeconomie Circulară) înființată de Prințul de Wales”.

La eveniment, au fost invitați să ia cuvântul și ministrul român al mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, și europarlamentarul Dacian Cioloș, membru în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, la Parlamentul European.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *