La Muzeul Astra din Sibiu urmează să se organizeze în weekend un atelier gastronomic inedit.  În cadrul atelierului gastronomic, organizatorii de la Muzeul Astra vor prepara pentru vizitatori bucate tradiționale din Țara Moților, Oltenia și zona Mărginimii Sibiului.

Evenimentul ”(Pre)Gătim bucate tradiționale @ Muzeul ASTRA!” se va desfășura în perioada 4-5 iunie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Târgul de țară.

Muzeul din Sibiu a transmis: “Conducerea Muzeului ASTRA se va așeza pentru a doua oară în ultimii doi ani ,,la cratițe” & ceaune, la propriu, prima dată fiind în 2021 la Noaptea Muzeelor, și va găti preparate tradiționale pentru vizitatori”.

Aceștia au mai adăugat și: “La sfârșitul lunii mai, în localitățile montane din Ținutul Crișenilor, nordul județului Hunedoara, estul jud. Arad, începe perioada de pășunat pentru vite. Iarba fiind fragedă are cele mai multe proprietăți, iar laptele este dulce și gustos. Hrana familiilor era axată pe principalele resurse existente în această perioadă, adică verdeața(ceapa verde, loboda, salata, usturoiul verde) și lactatele – smântâna, zămăcișa și laptele acru. Se gătea papa de coade, salata fiartă în lapte, zama de lobodă. Aceste bucate vor fi pregătite în weekend la Muzeul ASTRA”.

Vizitatorii se vor putea bucura de preparate precum: stufat de miel, ciorbă de salată și omletă cu slană și varză nouă cu carne de miel sau carne de porc.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *