Cățeii fără stăpân care sunt prinși, sunt găzduiți la Adăpostul construit și gestionat de municipalitate pe Dealul Gușteriței. Adăpost ce are o capacitate de 250 de locuri.

Anul acesta, până în prezent, au fost ridicați 176 de câini, ridicați de pe străzile Sibiului. În momentul primirii lor în Adăpost, starea de sănătate a câinilor este verificată de către medicul veterinar, sunt deparazitați intern și extern, vaccinați antirabic și microcipați. În toată perioada în care câinii se află în Adăpost inspecția de sănătate se face zilnic. Hrana oferită câinilor este adaptată vârstei și stării de sănătate a câinilor. Puii cu vârsta de până la 6 luni sunt hrăniți de 3 ori pe zi, cei cu vârsta între 6 luni și un an primesc hrană de 2 ori pe zi, iar cei de peste un an sunt hrăniți o dată pe zi. Așadar, cei care vor să adopte un cățeluș, pot sta fără grijă, deoarece blănoșii sunt îngrijiți așa cum trebuie.

Adopțiile se fac gratuit, la momentul actual fiind disponibili 170 de cățeluși. Pentru adopție, trebuie să faceți doar câteva demersuri simple:

  • După ce ați ales un câine din Adăpost, veți completa o declarație de adopție, o declarație pe proprie răspundere prin care atestați că puteți oferi condiții de trai și hrană animalului și un formular privind acordul de prelucrare a datelor personale.
  • Pentru că legea solicită ca cei adoptă un câine să îndeplinească câteva condiții minimale, trebuie să arătați și: că are un spațiu pentru adăpostirea acestuia și că are acordul vecinilor sau asociației de proprietari, după caz.

După aceea, va puteți bucura liniștiti de noul membru al familiei!

Sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *