Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut anunțul. Acesta a transmis printr-un mesaj scris pe o pagină de socializare că ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș a fost lansat în licitație.

Iată ce a transmis ministrul: ”Anunțul de participare pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 (14,25 km) a fost transmis astăzi în SEAP și are termen limită pentru depunerea ofertelor data de 14 octombrie 2022. Valoarea estimată a contractului pentru construcția celor 14,25 km ( Boița-Avrig-Mârșa) este de 2,09 miliarde de lei (fără TVA)”.

Pe lângă acest tronson, nu în urmă cu mult timp au mai fost scoase la licitație alte trei tronsoane. În total având o lungime de 59,44 km. Iată care sunt acestea:

Tronsonul 2: Avrig-Mârșa-Arpașu de jos (19,92 km), este estimat la o valoare de 1,71 miliarde de lei (fără TVA). Și are ca termen limită pentru depunerea ofertelor data de11 octombrie 2022.

Tronsonul 3: Arpașu de Jos-Sâmbăta de Sus (17,61 km), este estimat la suma de 1,83 miliarde de lei (fără TVA). Și are ca termen limită pentru depunerea ofertelor data de 12 octombrie 2022.

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus-Municipiul Făgăraș (16,26 km) și un drum de legătură (5,65 km), are o valoare totală estimată la 1,16 miliarde de lei (fără TVA). Iar ca termen limită pentru depunerea ofertelor a fost aleasă data de 13 octombrie 2022.

Construcția autostrăzii este finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile, fiind estimată  la 6,79 miliarde de lei.

Sorin Grindeanu a mai spus și: „Antreprenorii care vor câștiga aceste contracte vor avea la dispoziție 12 luni pentru faza de proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș va asigura conectivitatea infrastructurii rutiere pe inter coridorul Moldova – Transilvania”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *