Joi, 8 Septembrie, Muzeul Astra organizează expoziția-atelier „Soarele din farfurie”. Se va desfășura la Gospodăria de olar din Horezu și va scoate în evidență patrimoniul material şi imaterial din Horezu şi din împrejurimi, cu accent pe olărit, un meșteșug înscris pe lista UNESCO.

Principalele atracții ale expoziției vor fi: atelierul de olărit, unde unii dintre cei mai pricepuți meșteșugari în arta olăritului își vor scoate la iveală talentele. Și un atelier gastronomic, cu preparate la țest și nu numai (pâine la țest, mălai (turtă), mâncare de pui, murături, porumb copt, compot de mere, ceai rece) .

Ancuța Ilie, Șef Serviciu Expoziții-atelier a transmis: „Traseul expozițional este construit în jurul patrimoniului material din cadrul gospodăriei – casa, căsoaia şi şopronul pentru cuptorul de ars oale, aducând în prim-plan obiecte cu semnificație istorică şi simbolică pentru evoluția comunității: roata olarului, polița cu oale, căruța, țestul, piese de ceramică, textile şi obiecte de mobilier. Gospodăria are şi elemente decorative remarcabile, precum stâlpii de prispă sau cei de poartă. De această dată, avem de-a face cu o abordare diferită, cu o poveste construită în jurul omului”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *