Crucea Roșie Sibiu a început de săptămâna aceasta o campanie prin care se urmărește sprijinirea comunității de etnie romă din Târnava. Acolo, Crucea Roșie Sibiu acordă zilnic îngrijiri la domiciliu pentru 30 de vârstnici din comunitate.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Fundația Centrului European de Integrare al Romilor și Consiliul Județean Sibiu, în cadrul proiectului ”Un parteneriat pentru incluziunea economico – socială a comunității marginalizate Târnava”.

Raluca Morar, directorul Crucii Roșii Sibiu, a transmis: ”Ne bucură nespus acest proiect și întâlnirea cu comunitatea din Târnava. Atât Fundația CEIR cât și Consiliul Județean sunt parteneri vechi și buni prieteni și este o onoare să fim parte din această inițiativă care vine în sprijinul vârstnicilor de etnie romă din Târnava. Noi vom acorda servicii de îngrijire la domiciliu și vom insista pe partea de socializare cu vârstnicii, comunicare, ajutor la prepararea hranei, ajutor în gospodărie dar și servicii medicale.

Ne propunem să le oferim și pachete cu produse alimentare de primă necesitate și articole de igienă. Mărturisesc că am fost foarte impresionată de căldura cu care ne-au primit vârstnicii în casele lor dar și de modul în care întreaga comunitate are grijă de bunicii ei.”

Sursa: mesageruldesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *