Pentru a serba așa cum se cuvine Ziua Națională a României, la Mediaș autoritățile au organizat un amplu program de manifestări. Inițial, evenimentul a început în Sala Mare de Ședințe a municipalității, la ora 11:00, cu lansările de carte „Destine. Medieșeni, eroi și victime“, autor prof. Elena Jampa și „Operațiunea Hawaii, 1941(vol. I și II)“, autor prof. Ion Mihai Ionescu. Mai apoi, medieșenii prezenți în Sala de Ședințe au asistat la prelegerea „Personalități medieșene de-a lungul timpului“, susținută de către conf. univ. dr. Lucian Giura.

Mai apoi a avut loc prelegerea muzeografului Dan Ramf – „Centenarul încoronării“, urmată dealocuțiunea primarului municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman și un moment festiv, care l-a avut drept invitat special pe cosmonautul român general – locotenent (r) Dumitru Dorin Prunariu.

La evenimente au participat chiar și prefectul județului Sibiu, dl. Mircea Dorin Crețu și a comandatului Centrului Militar Zonal Sibiu, colonel Mihai Zisu, dar și o delegație a orașului înfrățit Cricova, din Republica Moldova, ai cărei membri au dorit să ureze „La mulți ani“ tuturor medieșenilor.

Manifestări au avut loc și în piața Corneliu Coposu, unde s-a ținut un inedit spectacol folcloric, susținut de către artiștii Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Ciprian și Mihaela Istrate, Costel Popa, Emilia Muntean, Diana și Bianca Crețu și grupul instrumental „Crai Nou“ Alba Iulia.

La ora 14:00 s-a ținut și nelipsitul ceremonial militar și religios, alocuțiuni ale oficialităților, depuneri de coroane, precum și constituirea dispozitivului pentru defilare, acompaniat de fanfara militară.

Ziua s-a încheiat cu defilarea cu trupe și tehnică militară a detașamentelor Unității Militare 01810 Mediaș, ale Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu, ale Inspectoratului Județean de Jandarmerie Sibiu, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și ale Poliției Locale Mediaș. Defilarea a avut loc pe traseul cuprins între străzile Constantin Brâncoveanu și Mihai Eminescu, iar spectatorii au putut asista și la survolul elicopterelor aparținând Bazei Aeriene 71 din Câmpia Turzii.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *