Vizitatorii Târgului de Crăciun din Piața Mare a Sibiului vor putea mânca din preparatele delicioase gătite de elevii din trei licee sibiene implicați în proiectul ”Să învățăm să mâncăm echilibrat!”. Aceștia vor fi prezenți vineri seara, în Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare a Sibiului.

Farfuriile pregătite de elevii de la de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna și Colegiul Agricol ”D.P. Barcianu”, sunt ”farfurii echilibrate din punct de vedere nutrițional”.

”Din păcate, datele statistice din România arată o creștere alarmantă a obezității în rândul copiilor. Aproape 20% au deja probleme cu greutatea, încă de la vârste fragede, iar scopul acestui proiect este de a le oferi elevilor noțiunile de bază prin care să poată urma un stil de viață activ și sănătos.

Deoportivă, sperăm ca prin materialele educative pe care le-am pregătit, toate aceste informații să ajungă și la părinți, cei care au, de fapt, un rol esențial în adoptatea unei diete echilibrate și a unui stil de viață activ și sănătos!”, a declarat George Moise, președintele Fundației Educația Mâine.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *