În prima zi de Crăciun, polițiștii rutieri din Sibiu au desfășurat o mulțime de acțiuni pentru a păstra siguranța pe șosele, care au fost intens circulate.

Printre cele mai des întâlnite infracțiuni din trafic, la nivelul județului Sibiu, se numără: depășirea extremă a vitezei, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive etc.

Astfel, pe parcursul zilei de Crăciun, polițiștii sibieni au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale la OUG nr. 195/2002 R și au reținut în vederea suspendării 16 permise de conducere, din care 6 pentru conducere sub influența alcoolului, 3 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, precum și 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, respectiv pietonilor. De asemenea, au fost reținute 21 certificate de înmatriculare.

În plus, s-au depistat 6 infracțiuni la regimul rutier. Spre exemplu, pe DC 29, în localitatea Iacobeni, polițiștii rutieri au depistat un localnic în vârstă de 32 de ani, care conducea autoturismul având o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat în Roșia de către polițiștii din Șelimbăr. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din Roșia, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa: mesageruldesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *