Recent, proiectul noului spital al Sibiului din lista preliminară a celor care vor fi finanțate din PNRR a fost respins. Președinta CJ Sibiu consideră decizia Ministerului Sănătății ca fiind una abuzivă , motiv pentru care o va contesta în instanță.

Ministerul Sănătății a făcut un anunț conform căruia proiectul de construcție a noului spital al Sibiului, în valoare de peste 500 de milioane de euro, a fost respins de Guvern de la finanțare din PNRR pe motiv că ”depășește bugetul”.

Daniela Cîmpean a declarat: ”De fiecare dată am arătat că Planul Național de Redresare și Reziliență nu este singura sursă de finanțare pentru realizarea Noului Spital Județean, că avem în calcul și Programul Sănătate 2021 – 2027, cât și un împrumut al Băncii Europene de Investiții. Cu toate acestea, am făcut toate demersurile posibile pentru a prinde finanțare și din această sursă, inclusiv de a contesta limitările pe care Ministerul Sănătății le-a impus vizavi de valorile maxime ale proiectelor.

Credem că a fost o limitare abuzivă și suntem deciși ca, după expirarea perioadei de 30 de zile de la depunerea plângerii prealabile la Ordinul de ministru, să ne adresăm instanței de judecată. Noul Spital Județean este un proiect de importanță maximă pentru sibieni și nu numai, pe care îi asigur că nu au nici un motiv de îngrijorare cu privire la găsirea de finanțări potrivite”.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *