Direcția Silvică a Sibiului își dorește să amenajeze trasee tematice prin pădure. Acest proiect reprezintă una dintre provocările principale ale anului 2023 a instituției publice.

Inițial, Direcția Silvică intenționează își dorește să amenajeze anul viitor un prim traseu turistic, cu rol educativ, în zona Pădurii Dumbrava.

Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice Sibiu a transmis: ”Una din provocările anului 2023 este că vom începe să facem noi poteci pentru sibienii care vor să iasă în natură cu respect și bun simț. Undeva în primăvară, poate la începutul verii, o să amenajăm noi o primă potecă tematică în apropiere de Sibiu, unde toți cei care vin să facă o plimbare vor putea găsi informații bine structurate despre speciile de arbori, despre frunze, faună. O să fie un fel de potecă educativă.

Nu pot să vă spun acum prea multe detalii pentru că încă nu sunt toate stabilite, dar cert este că o s-o facem aproape de Sibiu. Realitatea este că trebuie să te duci acolo unde o cere publicul, iar în cazul acesta evident că vorbim despre pădurea Dumbrava. Așa că o s-o facem pe o cărare pe care oricum se duce lumea, vin cu ceva în plus, ceva educativ”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *