Începând cu ziua de 10 ianuarie, de la ora 13, la Muzeul de Istorie Naturală găzdui o expoziție de dinți de gavial. Anunțul a fost făcut de Muzeul Național Brukenthal. Expoziția poate fi vizionată datorită unui grup de cercetători de la Muzeul Țării Crișurilor, Oradea, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca și Muzeul Brukenthal, Sibiu (cercet. dr. Márton Venczel, Prof. dr. Vlad Codrea și dr. Nicolae Trif), care a descoperit prezența unui nou grup de crododilieni fosili și anume a gavialilor în România.

Fosilele își au originea în colecția paleontologică a Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu, acestea fiind colectate cu mai bine de 100 de ani în urmă din apropierea localității Turnu Roșu (cunoscută și sub denumirea de Porcești).

Reprezentanții muzeului au transmis: „Deși resturi de crocodili fosili mai sunt cunoscute din România este pentru prima dată când acest grup al crocodililor, gavialii, este identificat în țara noastră. Cu toate că în prezent cele două specii actuale de gavialii sunt amenințați cu dispariția, de-a lungul timpului au fost un grup de succes ce a supraviețuit timp de multe milioane de ani în zonele calde și umede ale lumii și având o dietă specializată în consumul de pești”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *