S-a ales denumirea noului parc din cartierul Tilișca, din Sibiu. Acesta se va numi „Parcul Belvedere”. La alegerea denumirii au participat aproximativ 1.600 de sibieni.

Edilul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis: „Aproape 1600 de sibieni au votat în cadrul acestui concurs inițiat de Primăria Sibiu pentru acordarea unui nume noului parc al orașului, din zona străzii Preot Bacca. Acesta se va numi Parcul Belvedere, conform preferințelor exprimate de cei mai mulți, iar în următoarea perioadă vom parcurge procedura legală pentru acordarea administrativă a acestui nume. Participarea largă este îmbucurătoare pentru că motivul concursului a fost tocmai acela de a-i implica pe cetățeni într-un proiect frumos. Le mulțumesc tuturor celor care au participat, fie propunând denumiri, fie votând cele 5 propuneri rămase în concurs”.

Concursul a fost unul destul de complex, prima etapă a acestuia având loc în perioada 9 ianuarie – 19 ianuarie 2023. La momentul respectiv, sibienii au fost invitați să vină cu diferite propuneri de denumiri. Au fost primite aproape 750 de propuneri din care, juriul alcătuit din membrii ai Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură din cadrul Consiliului Local al Municipiului Sibiu și din reprezentanți ai Primăriei Sibiu, a selectat 5 cel mai frecvent propuse denumiri. O altă etapă a avut loc în perioada 6-12 februarie, la momentul acela, sibienii au fost invitați să voteze pentru una dintre cele 5 denumiri selectate.

După spusele municipalității, s-au înregistrat 1.574 de voturi valabile, conform Regulamentului concursului, din partea cetățenilor cu domiciliul în Sibiu, din care:

  • –  402 pentru Parcul Belvedere (25,54% din totalul voturilor valabile)
  • –  371 pentru Parcul Colina (23,57 %)
  • –  341 pentru Parcul Cibinium (21,66%)
  • –  257 pentru Parcul Cindrel (16,33%)
  • –  203 pentru Parcul Panoramic (12,90%)

De asemenea, în data de 17 februarie, vineri,  Primăria Sibiu va organiza tragerea la sorți cu ajutorul unui software specializat disponibil pe internet  – random.org – în urma căreia va acorda trei premii:

  • – Locul I: o bicicletă și dreptul de a-și alege un arbore din parc pe care să îl adopte și care să fie identificat printr-o plăcuță cu numele câștigătorului.
  • – Locul II: un abonament Sibiu Bike City valabil pentru 6 luni
  • – Locul III: un set de materiale vegetale de plantat acasă, conținând un arbore ornamental sau o plantă de interior (la alegere), un mix de 5 plante perene și o cutie cu gazon.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *