Autoritățile sibiene își doresc ca toți cei care frecventează parcurile să o facă în siguranță, și să reducă la minim riscul accidentărilor. În acest sens a fost luată o măsură ce privește viteza cu care trotinete pot circula. Primăria Sibiu a luat măsura limitării vitezei de deplasare pe alei a trotinetelor electrice la 5km/h. Măsura a fost aplicată în parcul Sub Arini, Astra, Tineretului și Ștrand.

Din loc în loc au fost instalate indicatoare care îi atenționează pe cei de pe trotinete să reducă viteza la minim, mai ales dacă se deplasează cu trotinete electrice, chiar dacă nu toate au un vitezometru care să le indice viteza de deplasare. În plus, Primăria Sibiu a solicitat celor doi operatori care închiriază trotinete electrice să limiteze din software viteza la 5 km/h atunci când GPS-ul trotinetei înregistrează ca locație unul dintre parcurile din Sibiu. Operatorii s-au conformat cererii făcute de Primărie și au aplicat deja limitarea.

Viteza de circulație a trotinetelor este verificată și de Poliția Rutieră, care este în măsură să aplice sancțiuni atunci când este cazul.

Sursa: sibiuindependent.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *