La Sibiu va avea loc o premieră! Urmează să se organizeze Festivalului Roman „Castrvm Novis”, în a doua parte a lunii Septembrie. Anul acesta se va reconstitui un episod din istoria romană. La festival vor avea loc demonstrații de tehnică și tactică militară, dar și momente de divertisment în care toți cei prezenți vor putea descoperi cum se distrau sau dansau romanii.

Accesul la tot acest spectacol istoric este gratuit.

Iată cum sună invitația pe care organizatorii festivalului au transmis-o: „Din porunca divului Caesar Avgvstvs Traianvs, Imperatorul Romei, legiunile Daciei se vor aduna la Castrvm (Cristian, jud. Sibiu) la sfârșitul lui Septembris, ziua 24. Solii au fost trimiși deja și în zări se văd ridicându-se nori întregi de praf, soli ai oștilor pornite deja în marș către stăpânul lor.

Adunați în Castrvm, ofițerii și legionarii lor vor pregăti următoarele campanii în barbaricvm. Soldații se vor antrena, recruții vor depune jurământul sub acvila Romei, armurile vor fi pregătite și mașinăriile de război ale romanilor vor fi testate. Printre zornăitul armurilor se va auzi însă și muzica frumoaselor bacante romane, muze și zeițe care vor încânta privirile tuturor cu momente lor de dans. Pentru a petrece o zi în fascinanta antichitate a Romei imperiale, vă așteptăm alături de noi”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *