Recent, autoritățile din Sibiu au reușit să obțină o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 4,55 milioane de lei pentru amenajarea unui centru de aport voluntar a deșeurilor în Viile Sibiului.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au precizat: “Am fost anunțați de Ministerul Mediului că proiectul depus de Primăria Sibiu în cadrul PNRR – Componenta 3 pentru amenajarea primului centru de aport voluntar a deșeurilor a fost aprobat pentru finanțare. Astfel, am obținut 4,55 milioane de lei pentru a dezvolta infrastructura în domeniul colectării selective a deșeurilor. Contractul de finanțare se va semna în termen de 10 zile lucrătoare, conform înștiințării primite.”, spune primarul Astrid Fodor.

Centrul de depozitare a deșeurilor urmează să fie amenajat pe un teren de 4.000 mp în Viile Sibiului. Scopul investiției este de suplimentare a opțiunilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

”Astfel, cetățenii conștiincioși, care colectează selectiv corect din responsabilitate, dar și pentru a-și reduce costurile cu taxa de salubrizare prin diminuarea cantităților de rezidual, vor putea aduce la acest centru oricând, în afara campaniilor de colectare, următoarele tipuri de deșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale de la locuințe”, precizează Primăria.

Transportul deșeurilor la centru va fi efectuat de cetățean în regie proprie, iar pentru predarea lor în acest centru nu se va percepe taxă.

”Aceasta este o opțiune mai economică decât preluarea de acasă, de către operator, a deșeurilor, un serviciu pentru care se percepe o taxă”.

Se vor putea depozita în centru următoarele tipuri de deșeuri:

  • reciclabilele și biodeșeurile
  • deșeurile voluminoase, cele textile, din lemn, inclusiv mobilier
  • deșeurile periculoase
  • deșeurile din construcții
  • echipamentele electrice și electronice
  • anvelopele și bateriile uzate

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *