insule ecologice

Recent, orașul Sibiu a obținut o finanțare din fonduri europene în valoare de peste 12 milioane de lei pentru pentru amenajarea în zonele de blocuri a unui număr de 110 insule ecologice.

În cadrul acestui sistem, se vor instala peste 500 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, dotate cu echipamente digitale, ce va permite calcularea taxei de salubrizare după principiul ”plătești cât arunci”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Edilul a transmis: “Am obținut 12,52 de milioane de lei pentru a continua investițiile în infrastructura necesară pentru colectarea selectivă a deșeurilor în zonele de blocuri din Municipiul Sibiu. Am solicitat și am primit finanțare pentru maximul de insule prevăzut în Ghidul de finanțare pentru municipiile de talia Sibiului – 110. Reamintesc că programul pilot al Sibiul a folosit drept inspirație pentru alcătuirea Ghidului de finanțare pe această componentă, prin programul menționat amenajându-se în 2021 cele 15 platforme funcționale în prezent”.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *