Paltinis

Situata pe teritoriul judetului Sibiu, la o altitudine de peste 1400 de metri, statiunea Paltinis este un mic paradis al pasionatilor de natura. Daca in timpul iernii la Paltinis se poate schia, pe durata lunilor de vara poti avea parte de drumetii montane, aer curat si privelisti incantatoare.

Interesant este faptul ca statiunea se afla la doar 35 de minute de orasul Sibiu, fiind considerata a fi cea mai veche statiune montana din tara noastra. Acesta reprezinta un mare avantaj, pentru ca iti va fi usor sa gasesti hoteluri in Sibiu pentru a-ti rezerva cateva zile de relaxare. Bazele statiunii au fost puse inca din anul 1894, la initiativa Societatii Carpatine Transilvanene.

Inconjurata de padurile dese de conifere, statiunea Paltinis este locmul perfect pentru recreere. Daca alegi sa petreci cateva zile la una din unitatile de cazare din zona, vei vedea ca te vei odihni mult mai bine si iti vei reincarca bateriile dupa tot stresul acumulat in ultima vreme.

Aflata la poalele Muntilor Cindrei, statiunea este recunoscuta pentru peisajele de poveste si pentru aerul puternic ozonat. Departe de poluarea din marile orase, la Paltinis vei regasi linistea si echilibrul de care ai nevoie.

Interesant este faptul ca la Paltinis nu te poti plictisi nici macar o secunda, indiferent de anotimp. Pe durata lunilor de iarna, culmile domoale si platourile largi ale Muntilor Cindrei se dovedesc a fi ideale pentru practicarea schiului de fond. Stiai ca statiunea Paltinis este cunoscuta in randul pasionatilor de ski drept „statiunea sporturilor albe”? Urmeaza sezonul de vara, iar daca esti in cautarea unor modalitati de relaxare, atunci o excursie la Paltinis este cea mai buna optiune.

Asociata cu distractia si voia buna, statiunea montana se transforma intr-un adevarat parc de distractie. Arena Platos este locul in care exista o multitudine de variante de petrecere a timpului liber. Fie ca te plimbi cu bicicleta, vizitezi parcul cu animale sau iei parte la un meci de fotbal cu prietenii sau te plimbi in aer liber, te vei simti foarte bine.

Pe langa frumusetea naturii, la Paltinis ai oportunitatea de a vizita si numeroase atractii turistice, cum ar fi Schitul si Casa Memoriala „Constantin Noica”. Vorbim despre o personalitate marcanta a Romaniei, un poet, scriitor, eseist si publicist care a contribuit la dezvoltarea culturala a tarii.

Schitul se remarca din punct de vedere arhitectural, fiind o emblema a stilului autentic transilvanean. In partea interioara a lacasului de cult se afla o icoana foarte veche ce o infatiseaza pe Sfanta Parascheva, veche de mai bine de 100 de ani. Turistii ce ajung la Paltinis vor descoperi o oaza de frumusete. De la monumentele religioase si pana la peisajele pitoresti, totul pare a fi desprins dintr-un cadru idilic.

Prin urmare, statiunea Paltinis este un loc fascinant ce merita a fi vizitat in vara anului 2023. Acorda-ti timp pentru a descoperi mai multe zone frumoase din Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *