Dacă până acum tot ce îți doreai după o săptămână grea de muncă era să stai la căldură, să citești o carte sau să vizionezi un film, weekendul asta totul se schimbă! Chiar Sibiul în sine va părea cu totul alt oraș. Datorită evenimentelor ce se organizează la final de săptămână, urbea prinde viață. În Municipiul Sibiu, dar și în județ, poți face o mulțime de lucruri pentru a te distra și totodată, pentru a ne relaxa. Week-end-ul acesta, Sibiul va fi mai viu ca de obicei: poți merge la schi în Păltiniș, la patinoar în Sibiu și în Cisnădie, poți participa la un eveniment tradițional în Agnita și poți savura popcorn privind cele mai noi filme la cinema.

Iată care sunt cele mai tari evenimente care se vor organiza în acest weekend:

La Biserica Evanghelică din Piața Huet din Municipiul Sibiu, are loc vineri seară un concert cu muzica de orgă, în cadrul Rugăciunii de Seară.

Ieșire în natură și schi la Păltiniș

Sâmbăta asta trebuie neaparat să ieși din casă. Poți merge la o plimbare recreațională prin Parcul Sub Arini, acolo cei mici se pot da cu sania pe derdeluș, acum cât zăpada încă mai acoperă pământul. De altfel, un alt loc de relaxare este Muzeul în Aer Liber, unde peisajul este unul spectaculos, desprins din filele de poveste. Adepții sporturilor de iarnă pot merge la schi în Păltiniș.

Drumeție la Cabana Suru

Traseul către această cabană este unul spectaculos, având o dificultate medie. Plecarea se face la 9 dimineața, din Sebeșu de Sus, spre Valea Moașei. Este obligatoriu să fiți echipați corespunzător.
Organizatorii drumeției spun: „Sâmbătă ne bucurăm de zăpadă proaspătă pe poteca tematică Pe Plai, ce urcă spre Cabana Suru în Munții Făgărașului. Traseul a fost amenajat vara aceasta de către Primăria Racovița, în cadrul Programului Anii Drumeției. Sus avem varianta unei ciorbe calde la Cabana Suru. Cu toate astea, vă îndemnăm să vă luați în rucsac câteva gustări ușoare. Musai de avut: bocanci de drumeție pentru iarnă, antiderapante de zăpadă (gheruțe/pisicuțe) pentru zonele cu gheață sub zăpadă, parazăpezi, bețe trekking, haină adaptată sezonului inclusiv un ultim layer impermeabil, căciulă, mănuși, sticlă cu apă.”

Tom & Jerry la TNRS

Sibienii sunt așteptați sâmbătă, începând cu ora 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca”, acolo va fi pus în scenă spectacolul „Tom si Jerry”. Nu este un desen animat! Este un film de acțiune pentru oameni mari. Textul este îndrăzneț, iar spectacolul este pe măsură, despre crimă și „compasiunea care e cel mai mare dușman”, destinat amatorilor de senzații tari și, mai ales, de umor negru. „Tom și Jerry” e ca un blockbuster american cu de toate à la Tarantino.

Duminica, la TNRS are loc spectacolul „Mici crime conjugale ”, unde aflați dacă poate supraviețui iubirea. Nu numai dupa prima întâlnire, ci și după confrunatrea cu timpul, cu iluziile și deziluziile, cu amăgirea și dezamăgirea. Spectacolul se joacă în Sala Mare, începând cu ora 17:00.

Drumeție în Munții Lotrului

„Duminică explorăm un traseu și ne bucurăm de peisajul de iarnă în Munții Lotrului. Traseul a fost propus spre vizitare și promovare de către Primăria Boița, în cadrul Programului „Anii Drumeției”. Tura noastră pleacă din sat și urcă deasupra Văii Oltului ajungând până în Poiana Oancea. La amiază vom face împreună un picnic în natură, cu bunătățile aduse de fiecare în rucsac. Întâlnire: ora 09:00, Biserica Ortodoxă din Boița”, spun organizatorii drumeției. Încheie weekendul cu un peisaj de basm în Munții Lotrului!
Sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *