Sibienii au fost anunțați de Compania Electrica Furnizare S.A că s-a terminat recalcularea facturilor. S-a luat măsura de a se recalcula facturile, deoarece, în ultima săptămână majoritatea clienților Electrica Furnizare S.A și-au primit facturile întârziate aferente consumului din luna decembrie.

În atenția clienților Compania Furnizare S.A: dacă în ultimele două zile ați primit facturi la curent, dintre care una stornată, să știți că sunteți la zi cu recalcularea, conform măsurilor dispuse de guvern în relația cu furnizorii.

Conducerea Electrica Furnizare SA a transmis: „Electrica Furnizare a finalizat procesul de refacturare, survenit în urma măsurilor dispuse de autoritățile de control, și își asigură clienții că, în măsura în care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru acordarea măsurilor de plafonare sau compensare, aceștia vor regăsi mențiunile cu privire la facilități în noile facturi emise ce urmează să fie primite în cel mai scurt timp posibil.”

Oficialii Electrica Furnizare SA, au luat această decizie, în urma mai multor plângeri primite din partea cetățenilor sibieni la începutul lunii februarie. Sibienii erau nemulțumiți deoarece nu își mai primiseră facturile la energia electrică din luna decembrie, iar diferitele anunțuri din zona guvernamentală cu privire la măsurile de protejare a populației erau confuze. Majoritatea cetățenilor se așteptau la facturi uriașe, nefiind clar în ce fel se va face compensarea și cine va beneficia de ea.

Electrica Furnizare SA a asigurat cetățenii că au stornat toate facturile emise în trecut, toate facturile pe care nu scria clar cum este calculat prețul final în funcție de măsurile de compensare.

Oficialii Electrica Furnizare SA au mai afirmat și : ”Facturile emise anterior, în care nu erau evidențiate măsurile de compensare sau plafonare au fost stornate, clienții urmând să le primească alături de factura care conține toate corecțiile necesare și care reflectă consumul la zi.”

Un alt lucru important deşstiut pentru cetățeni sibieni este că, pentru perioada în care nu au primit facturi (decembrie-februarie), nu li se vor percepe costuri suplimentare sau penalități şi nici nu vor fi deconectați de la rețea pentru neplată. Noile termene legale decurg de la data primirii noilor facturi.

În concluzie, reprezentanții Electrica afirmă: „Clienții sunt, de asemenea, asigurați de faptul că nu li se vor percepe penalități și nici nu vor fi deconectați pentru eventuala neplată aferentă. În cazul în care clienții vor sesiza erori în noile facturi, acestea vor fi remediate în cel mai scurt timp.”

La data de 25 ianuarie, s-a adoptat Ordonanța de Urgență conform căreia se prevedeau noi măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze. Ordonanța a fost adoptată de către Guvernul Ciucă.

Guvernul a anunțat săptămâna aceasta un nou set de măsuri, de care vor beneficia marii consumatori din industrie. Premierul Ciucă a mai afirmat și că: „Ministerul Energiei urmează să vină cu o schemă de compensare şi pentru marii consumatori de energie, urmează săptămâna aceasta să avem o variantă finală pentru a putea să luăm o decizie”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *