Acum ceva timp, pe albia râului Avrig au fost depozitate mai multe gunoaie în mod ilegal. Recent, poliția locală a depistat vinovații. Este vorba despre 13 persoane, bărbați și femei care locuiesc chiar pe strada râului.

Acum ceva timp, pe albia râului Avrig au fost depozitate gunoaie. Recent, poliția locală a depistat vinovații. Este vorba despre 13 persoane, bărbați și femei care locuiesc pe Strada Râului din localitate. Acestora li s-au trimis somații scrise, conform cărora li se spunea să igienizeze zonele din spatele propriilor locuințe. 11 din cei 13 vinovați nu s-au conformat, prin urmare au primit amenzi în valoare de 2.500 de lei fiecare.

Descărcarea sau depozitarea gunoiului pe malurile și în râurile de pe raza UAT Avrig sau în apropierea lor este interzisă și constituie contravenție conform art.12, lit. l din HCL 64/2019.

Primarul Adrian David a dat următoarele explicații: „În cazul în care nu achită amenda în 30 de zile, contravenienții vor face muncă în folosul comunităţii. Ei vor fi trimiși în instanţă, iar judecătorii vor decide câte zile de muncă în folosul comunităţii trebuie să facă, nu înainte însă de a verifica dacă persoana are bunuri ce pot fi executate. Astfel, cei care nu îşi plăteasc amenzile vor ajunge să deszăpezească drumurile, să strângă gunoaiele din parcuri și albiile râurilor sau să măture străzile”.

Sursa: mesageruldesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *