La Sibiu, Ziua Națională a Meseriilor este marcată de Asociația Româno-Germană de Formare Profesională în Sistem Dual Sibiu, împreună cu Inspectoratul Școlar Sibiu și Primăria Sibiu. Asociația profită de prilejul pe care aceasta zi îl oferă, și își prezintă oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023 în sistem de învățământ profesional dual, la unitățile de învățământ și agenții economici parteneri.

Unitățile de învățământ din Sibiu care activează în cadrul Asociației Româno-Germane de Formare Profesională în Sistem Dual Sibiu sunt: Liceul Tehnologic „Independența”, Colegiul Tehnic Energetic și Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, alături de agenții economici parteneri: Brandl, Continental, Harting, ODU, KUKA, Marquardt, Wittenstein.

Tinerii din Sibiu sunt tot mai interesați să învețe o meserie. Oferta școlară în sistem dual crescând astfel de la an la an în Sibiu.  

Pentru anul școlar 2022-2023, asociația propune absolvenților de gimnaziu 175 de locuri în 6 clase a IX-a, în sistem de învățământ profesional dual, în domeniile de pregătire mecanică, electromecanică, electronică și automatizări la unitățile de învățământ partenere.

Felix Szabo, vice-președintele Asociației Româno-Germane de Formare Profesională în Sistem Dual Sibiu a declarat: „Susținerea educației din Sibiu reprezintă o prioritate pentru Asociația Româno-Germană. Împreună cu unitățile de învățământ și companiile partenere ne-am asumat această responsabilitate de a crește și de a califica forța de muncă locală, oferind perspective tinerei generații. Succesul învățământului profesional dual este dovedit în comunitatea locală, iar asociația noastră va continua să ofere elevilor posibilitatea de a se alătura sistemului de învățământ  dual, vocațional, un sistem de mare succes în alte țări, precum Germania”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *