Se preconizează că echipa de fotbal a Sibiului, Hermannstadt, are șanse uriașe să revină în Liga 1, la finalul acestui sezon. Prin urmare, este posibil ca echipa să poată evolua pe propriul teren din sezonul viitor în primul eșalon românesc.

Lucrările de construcție ale stadionului s-au desfășurat așa cum era preconizat. Evoluția este vizibilă, construcția noii arene se apropie cu pași mari de finalizare. Firma care se ocupă de lucrări a pus la dispoziție publicului o serie de imagini care arată etapa la care a ajuns stadionul în prezent.

Programul play-off al Ligii 2, arată faptul că, cele două echipe care vor ocupa locurile 1 și 2 vor promova în mod direct în Liga 1, iar locurile 3 și 4 urmează să joace de promovare cu formațiile care se vor clasa pe locurile 13 și 14 în play-out-ul Ligii 1.

Stadionul va dispune de o capacitate de 12.363 de locuri.

Istoria stadionului:

A fost ridicat in anul 1927, pe latura sudică a parcului Sub Arini. De-a lungul timpului s-au mai efectuat si alte modernizări, arena  a fost modernizată în perioada 1977-1981, când s-au construit tribunele.

În timp s-au mai adăugat scaune, astfel că s-a ajuns la o capacitate de 14.000 de locuri. Varianta modernă a stadionului va fi gata în 2022, iar noua arenă va avea 12.363 de locuri, din care 302 locuri VIP și va arăta în stil englezesc.

Noua arenă va dispune de mai multe facilități, precum:

  • o sală de atletism, care va fi amplasată sub actuala Tribuna 2
  • o sală de box care va fi la parter, sub peluza Sud
  • zona de alimentare publică, care va fi amplasată tot sub peluza de Sud

Suprafața de joc va avea 105 metri lungime pe 68 lățime, exact cât cea de pe Camp Nou, spre exemplu. Gazonul va fi natural, ramforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

Investiția a fost în valoare de 132.843.616,38 lei (fără TVA). La momentul actual Hermannstadt joacă meciurile de pe teren propriu la Mediaș, pe arena celor de la Gaz Metan.

Sursa: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *