În urma mai multor accidente care au avut loc pe strada Moldoveanu din Sibiu, Poliția Rutieră a cerut autorităților să monteze limitatoare de viteză pe această stradă.

Elena Walter a precizat: ”În vederea reducerii riscului rutier în municipiul Sibiu, pe strada Moldoveanu, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, prin Biroul Rutier Sibiu, s-a dispus realizarea unei analize din oficiu cu privire la evenimentele rutiere soldate cu victime, produse în ultimii 5 ani pe strada amintită”.

Propunerile polițiștilor, printre care montarea de limitatoare de viteză sau treceri de pietoni înălțate, vor fi propuse spre aprobare Comisie de Circulație din cadrul Primăriei Sibiu.

Reprezentanta IPJ Sibiu a mai adăugat și: „Astfel, în cursul acestei săptămâni, polițiștii rutieri vor înainta Comisiei de Circulație instituită în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu un set de propuneri printre care amintim montarea unor dispozitive de calmare a traficului sau instituirea unor treceri pentru pietoni supraînălțate. Principalul obiectiv al punerii în practică a măsurilor propuse îl constituie prevenirea producerii de accidente rutiere cu consecințe grave pe fondul neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, precum și pe fondul vitezei neadaptate.”

Chiar și doctorul Vicențiu Săceleanu, șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean Sibiu, a cerut luni autorităților sibiene să devină responsabile și să monteze limitatoare de viteză la intersecția străzilor Moldoveanu cu Bucegi din Sibiu. El, împreună cu alți 3 colegi medici, a intervenit pentru salvarea fetei și acordarea primului ajutor.

Conform spuselor medicilor, tânăra a fost lovită în timp ce se afla pe trecere și a ajuns în comă la Spitalul Județean Sibiu. Ea este internată la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și a fost stabilizată.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *