Urmează ca locuitorii din orașul Cisnădie, ai comunei Rășinari, ai satului Cisnădioara și ai zonei Tocile Sadu să beneficieze, pentru prima dată, de servicii moderne de apă și canalizare.

La data de 05.04.2022 s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația de atribuire pentru contractul de lucrări CL11 – Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din localitățile Poplaca, Rășinari, Cisnădie, Cisnădioara și Tocile și colector ape uzate.

Peste 98% din locuitorii localității Rășinari se vor conecta la rețea, o dată cu execuția lucrărilor programate conform proiectului.

În comuna Cisnădie urmează să se reabiliteze conductele de aducțiune apă potabilă care asigură legătura între cele două grupuri de rezervoare din zona Dealul lui Grigore și rețeaua de apă potabilă a localității. Aici se va reabilita rețeaua de distribuție apă potabilă pe mai multe străzi, iar în zona intersecției străzilor Băii cu Livezii se va amplasa o stație de pompare apă potabilă pentru a asigura presiune suficientă locuitorilor din zona înaltă a străzii Livezii. În plus, în zona Străzii  Izvorului se va extinde rețeaua de distribuție apă potabilă și canalizare menajeră. Iar în zona străzii Sub Livadă se va extinde rețeaua de distribuție apă potabilă.

Cisnădioara nu a beneficiat niciodată, până în prezent de rețele de distribuție a apei potabile sau de colectare a apelor menajere. Prin cadrul acestui proiect, se vor extinde rețele de distribuție a apei potabile și rețelelor de canalizare menajeră pentru majoritatea zonelor concentrate din localitate.

În Tocile se va executa o conexiune între rezervoarele de apă potabilă existente în zona Dealul lui Grigore din Cisnădie cu rezervorul de apă potabilă construit pentru a deservi zona Tocile și se vor extinde rețelele de alimentare cu apă potabilă pentru cea mai mare parte din zonă.

În cadrul zonei Tocile aparținătoare a comunei Sadu se vor extinde rețelele de apă potabilă pe nu mai puțin de 35 de străzi.

Întreg proiectul are o valoare de 45.649.880 lei, fără TVA și va fi implementat în următoarele 30 de luni.

Sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *