Recent, a început amenajarea unei secțiuni de drum care va funcționa exclusiv ca bandă de circulație pentru autobuze, pe Calea Cisnădiei. În Sibiu, acest lucru reprezintă o premieră.

Banda destinată autobuzelor este localizată pe Calea Cisnădiei, între intersecția cu strada N. Iorga și strada Gh. Dima.

S-a recurs la această soluție deoarece, din cauza traficului intens, programul autobuzelor era mult întârziat. Acum însă, nu vor mai exista decalaje ale orelor de sosire sau de plecare ale mijloacelor de transport în comun.

Reprezentanții primăriei Sibiu spun că decizia de înființare a unei scurte benzi de circulație pentru autobuze are la bază încurajarea sibienilor să folosească transportul în comun și reducerea poluării.

”Aceasta este încă o soluție pe care am implementat-o pentru a prioritiza transportul public, ca mijloc de deplasare mai puțin poluant. Pe Calea Cisnădiei, pe tronsonul dintre str. N. Iorga și str. Gh. Dima, s-a amenajat în aceste zile o bandă dedicată autobuzelor, pentru a nu se mai bloca în trafic”, au explicat oficialii municipalității.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *