Recent, lucrările de extindere a școlii Regele Ferdinand au fost finalizate. În urma acestora, toate cursurile au fost mutate dimineața. În urma schimbării programului, toată lumea este bucuroasă, de altfel, mutarea cursurilor într-un singur schimb a dus la creșterea numărului de elevi la  școala din Vasile Aaron.

Prin prisma lucrărilor la unitatea de învățământ, s-a ridicat un corp nou de clădire cu o suprafață de 1.105 mp în care s-au amenajat 5 săli de clasă noi, 2 laboratoare, un centru de documentare și informare și grupuri sanitare. Pe acoperișul clădirii au fost amplasate panouri solare care vor acoperi până la 70% din necesarul de energie termică pentru apa caldă, iar iluminatul este de tip LED, fiind mai eficient din punct de vedere energetic. Important, clădirea a fost optimizată pentru utilizarea de către persoane cu dizabilități, prin rampe și o platformă elevatoare.

Iată ce a transmis Gheorghe Bîrză, directorul școlii: „Lucrările la corpul nou au evoluat foarte bine. Deși, inițial, termenul de finalizare era undeva la sfârșitul lunii octombrie, ei au reușit să termine mai devreme, iar noi am reușit să obținem toate avizele și autorizațiile sanitare astfel că funcționăm legal și normal, toți copiii venind la școală doar de dimineață. Școala avea de mulți ani învățământul în două schimburi și în ultimii ani a scăzut foarte mult. Eu când am venit aici la sfârșitul anului trecut erau undeva la 430 și ceva de copii, iar acum avem 518”.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *