Începând cu anul 2023, pensionarii se pot bucura în 2023 de acces gratuit la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu. Reducerea se va aplica în fiecare zi de joi din fiecare lună, fiind disponibilă pentru toate sediile. Această facilitate face parte din programul ”Joia seniorilor la Muzeul Național Brukenthal”.

Managerul muzeului, Alexandru Chituță, a anunțat: ”Am propus Consiliului de Administrație al Muzeului Național Brukenthal, Consiliu alcătuit, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Muzeului, din personal al Muzeului Național Brukenthal și reprezentanți ai Parohiei Evanghelice CA din Sibiu, ca începând din luna ianuarie 2023 să instituim o zi de vizitare gratuită pentru persoanele în vârstă. Așa cum bine știm cu toții pensionarii sunt persoanele cele mai fragile din țara noastră, cu pensii mici.

Totul s-a scumpit însă pensiile au rămas mici. Și din acest considerent îi invităm în fiecare joi din fiecare lună să viziteze gratuit toate expozițiile Muzeului Național Brukenthal. Noi am răspuns afirmativ cererii venite din partea Ministerului Culturii ca în data de 1 octombrie 2022, ca urmare a solicitării Uniunii Generale a Pensionarilor, precum și a Consiliului Național al Organizațiilor de Pensionari și Persoane Vârstnice Muzeul să acorde gratuitate pensionarilor. De această dată am extins acest program pentru fiecare lună. Îi așteptăm pe toți să se bucure și să își îmbogățească clipele cu piesele frumoase și interesante expuse la noi.”

Prima zi de vizitare gratuită a Brukenthal-ului pentru pensionari va fi joi, 5 ianuarie. Pensionarii au acces gratuit în toate sediile instituției, în baza cărții de identitate.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *