Tocmai ce a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local din Sibiu. În cadrul acesteia, consilierii au decid dacă aprobă proiectul de construire a noului campus universitar din municipiul Sibiu. Primarul Astrid Fodor a supus aprobării acestui for proiectul de construcție a Campusului Integrat pentru Învățământ Dual precum și încheierea unui acord de parteneriat local pentru realizarea acestuia.

Edilul a transmis: “Campusul va fi foarte important atât pentru elevii cu înclinații spre meserii practice, cât și pentru companiile care își doresc angajați bine pregătiți. Acesta va fi realizat de un Consorțiu cu 17 membri, al cărui lider este Universitatea Lucian Blaga, Municipiul Sibiu fiind membru. Fiecare partener al Consorțiului are atribuțiile bine stabilite prin Acordul care se va încheia, Municipiul Sibiu punând la dispoziție un teren de 20.000 mp, pe Calea Dumbrăvii, necesar construcției Campusului”.

Cu aprobarea Consiliului Local, Primăria Municipiului Sibiu va semna acordul de parteneriat pentru implementarea proiectului împreună cu alți 16 parteneri:

  • 2 unități de învățământ superior: Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu
  • 1 instituție locală: Inspectoratul Școlar Județean
  • 7 colegii și licee tehnice: Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic “George Barițiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș
  • 5 companii din județul Sibiu și una din județul Alba: Compa SA Sibiu, S.C. Automecanica Mediaș S.R.L, Continental Automotive Systems S.R.L Sibiu, Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, ODU Romania Manufacturing SRL Sibiu, SC Solina Romania SRL Sântimbru.

Pentru a se realiza construcția Campusului, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în calitate de lider de parteneriat, va depune un proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în valoare estimată de 130 de milioane de lei, prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *