Licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș tocmai ce a fost deblocată de Compania de Drumuri. Decizie ce a durat aproape trei luni. În perioada aceasta, procedura de achiziție a fost suspendată.

Conform datelor transmise de Sistemul Electronic de Achiziții Publice, noul termen pentru depunerea ofertelor este 27 februarie.

CNAIR a lansat licitația pentru proiectarea și execuția celor patru loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș în vara anului 2022, dar primele trei tronsoane au fost contestate cu decizii de admitere la CNSC. Pentru lotul 2, celebru pentru episodul cu bardoul (animalul rezultat din încrucișarea între un armăsar și o măgăriță) WeBuild (Astaldi) a depus contestație în noiembrie, iar Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a obligat CNAIR să transmită constructorilor răspunsuri clare.

  • Lungimea autostrăzii Sibiu – Făgăraș este de 68 kilometri (cu 5 km. drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.
  • Tronsonul 1 Sibiu (Boița) – Avrig – Mârșa, lungime 14 kilometri și valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei.
  • Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde lei.
  • Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei.
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată 1,1 și 1,37 miliarde lei

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km) în august 2021 CNAIR a semnat cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani), însă pentru A 13 Brașov-Bacău, CNAIR a ratat și a doua licitație pentru finalizarea studiului de fezabilitate.

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *