Locuitorii de pe strada Podului nu pot ajunge la terenurile lor, aceștia susțin:  ”Primăria ne îndeamnă la judecată cu Scandia.”

Drumurile destinate locuitorilor de pe strada Podului pentru a ajunge la terenurile lor agricole există doar în acte. Drumurile care se foloseau in trecut de către proprietari se afla acum pe terenul proprietății Scandia, pe care urmează să se construiască o hală. Căi de acces există doar pe hârtie, în timp ce în realitate accesul nu se mai poate face pe nicăieri.

Primăria Sibiu a oferit o soluție, aceasta a fost controversată de către cetățeni: să dea compania Scandia în judecată.

Această problemă a apărut în urma dezbaterii publice a PUZ-ului viitoarei hale a companiei Scandia. Până în prezent, proprietarii terenurilor agricole foloseau un drum de acces care traversa terenul pe care se va construi viitoarea hală. Drum care va fi închis odată cu începerea lucrărilor de construcție.

Sibienii de pe strada Podului, fiind foarte deranjați de această situație, au depus numeroase petiții către Primărie pentru a se rezolva problema și a le indica un drum de acces.

Primăria le-a indicat cetățenilor mai multe variante de acces, drumuri care treceau prin pădure. Localnicii susțin însă că acele drumuri există doar în acte, în realitate neputând fi folosite și neavând ieșire la vreun drum public.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au oferit un răspuns și petițiilor.  Primăria îndeamnă localnicii să dea în judecată Compania Scandia. Cu scopul de a le da câțiva metri din terenul pe care se va construia hala pentru a avea din nou o cale de acces către terenurilor lor.

 Unul dintre proprietarii de terenuri agricole din zonă declară:”Am luat legătura cu un avocat și am stabilit că vom încerca să discutăm cu cei de la Scandia, să încercăm o mediere. Sperăm să găsim înțelegere în acest sens, pentru că doi metri lățime din teren nu este atât de mult din hectarele pe care le dețin ei. Dacă nu reușim să ne înțelegem așa, probabil că îi vom chema în judecată, pentru că altă soluție nu există.

Problema este că în hărțile pe care le-am primit și conform împroprietăririi cu acele terenuri, a existat un drum care să ducă la ele, dar se afla pe terenul pe care Scandia deja a construit. Cum s-a construit acolo, nu știu…iar acum noi nu mai avem pe unde ajunge la terenuri. Trebuie găsită o cale de mijloc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *