Administrația locală i-a oferit pasajului pietonal Șaguna o nouă înfățișare, una nouă și modernă. Astazi, 25 februarie, pasajul a fost redeschis circulației. Designul pasajului are acum o imagine schimbată radical. Valoarea investiției a fost de aproximativ 2,8 milioane de lei.

Pasajul a fost închis pentru efectuarea lucrărilor anul trecut, în luna iunie. Decizia de a redeschide pasajul astăzi îi aparține primarului Astrid Fodor, după finalizarea lucrărilor de interior, s-a decis că pasajul poate fi redeschis.

Edilul Fodor a transmis: ”Am luat această decizie în contextul în care lucrările la interior sunt, în cea mai mare parte, finalizate, iar la exterior se va putea lucra fără a afecta circulația din pasaj. Ne apropiem astfel de încheierea unui proiect care a presupus lucrări ample, nefiind o simplă cosmetizare”.

În pasaj a fost amenajat un videowall cu o lungime de 18 m. Videowall-ul reprezintă principala atracție a locului. Acesta are un sistem de protecție cu sticlă securizată, echipată cu sistem antiefracție.

Primăria Sibiu a anunțat: ”Nu mai puțin de 45 de ecrane de 55” alcătuiesc un spațiu generos și modern de afișaj, atât pentru informare publică, cât și pentru estetică. În această primă fază, până la finalizarea completă a lucrărilor, pe ecrane se vor afișa informații utile pentru relația cetățenilor cu Primăria, precum și imagini din oraș care să facă trecerea prin pasaj plăcută ochiului. După ce și exteriorul pasajului va fi gata, ecranele vor deveni o adevărată sursă de informare pentru sibieni”.

Mai multe segmente ale pasajului au fost refăcute complet, precum: structura inițială a pasajului, rețeaua de preluare a apei de ploaie, scările de acces, pardoseala și placajele pereților.

Pasajului i s-au adăugat un sistem de iluminat de tip LED, inclusiv arhitectural.

Avertismentul dat de Primăria Sibiu: ”Acesta este supravegheat video, camerele fiind conectate la dispeceratul Poliției Locale în scopul descurajării, dar și sancționării eventualelor și nedoritelor acte de vandalism”.

Lucrările care nu au fost încă finalizate vor fi reluate odată cu venirea căldurii.

”La exteriorul pasajului urmează să se finalizeze lucrările, imediat ce temperaturile nu mai coboară sub 5 grade, inclusiv noaptea. Au mai rămas de executat lucrări de placare a zidurilor și montarea lămpilor de iluminat arhitectural. La final, se va instala de-a lungul scărilor o platformă liftantă pentru accesul persoanelor cu dizabilități”, precizează administrația locală.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *