În Sibiu se va lansa un proiect pilot, ce are ca scop sprijinirea refugiaților ucraineni, dar și a micilor antreprenori care au sarit în ajutorul refugiaților încă din primele zile. Grupul civic „Help for Ukraine”, se folosește de conceptul „Pay it forward” pentru a le oferi cetățenilor șansa de a ajuta unul sau mai mulți ucrainieni.  Localnicii care vor să facă un gest frumos vor putea să plătească în avans o cafea sau o masă caldă.

Cetățenii care vor să ajute prin acest proiect, trebuie doar să anunțe la casă că își doresc acest lucru.

Roxana Fediuc, inițiatoarea proiectului, a declarat: „Fiecare din noi simte nevoia să contribuie, să ajute și să își facă datoria umană în această tragedie de proporții la care suntem, indirect, parte. Putem face asta și simplu, ajutând pe cei care ajută. Micii antreprenori sibieni, abia dezmeticiți de valurile de restricții asociate pandemiei, au fost primii care au zis DA. Din puținele resurse, dar cu mult suflet, au pregătit sute de pachete cu alimente, le-au dus în gări, în centrele de primire din vămi și unde s-a strigat o nevoie. Când le intră pe ușă femei cu copii cu ochi triști de dorul taților rămași în zona de conflict, le ospătează gratuit și le zâmbesc cu încurajare. Dau de la ei, de la familiile și angajații lor, pentru cei care acum nu mai au case, familii și toată viața lor încape într-o valiză”.

Ideea este o noutate, a fost lansată recent și încă se dezvoltă, prin urmare, nici un restaurant nu se află pe listă momentan. Odată ce se vor înscrie, toate locațiile disponibile vor fi pe site-ul help4ua.ro. Mai multe detalii puteți să aflați și la numărul de telefon 0765 972 270

Sursa: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *