În luna ce tocmai a început, aprilie 2022, Soma organizează o campanie de colectare a deșeurilor voluminoase, inclusiv a celor electrice și electronice.

Operatorul de salubritate SC Soma SRL urmează să organizeze o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase în municipiul Sibiu. Vor fi strânse inclusiv deșeurile de echipamente electronice și electrice (DEEE). În cadrul acestei campanii –  prima de acest fel din cursul anului 2022 – deșeurile sunt ridicate, pe baza unui program împărțit pe zile, de la toate platformele publice din oraș.

Când se va desfășura?

Campania va avea loc în perioada 4 – 8 aprilie 2022. 

Cum se va desfășura ?

Deșeurile voluminoase și cele electrice și electronice ale sibienilor din zonele de blocuri vor fi ridicate de la platformele publice, acolo unde își duc în mod uzual deșeurile, în baza unui program stabilit pe zile și cartiere.

În cartierul Hipodrom, deșeurile vor fi ridicate în ziua de luni, 4 aprilie.

În ziua următoare, marți – 5 aprilie 2022, se vor colecta deșeurile voluminoase și DEEE, cetățenii sunt rugați să  lase aceste deșeuri lângă platformele publice de colectare sibienii din cartierele Vasile Aaron, Broscărie, Lazaret și Gușterița.

Miercuri, 6 aprilie, este programată ridicarea deșeurilor voluminoase din zonele Gară și Terezian.

Joi, 7 aprilie, se vor colecta deșeurile din Țiglari și Turnișor.

Vineri, 8 aprilie, sibienii sunt rugați să își aducă deșeurile lângă platforme sibienii din cartierele Ștrand și Valea Aurie.

În cazul sibienilor care locuiesc la casă, aceștia sunt rugați să scoată la poartă, lângă bordură, aceste deșeuri de mari dimensiuni în zilele în care pe strada lor este programată ridicarea deșeurilor reziduale (pubela neagră).

Ce obiecte fac parte din categoria  deșeurilor voluminoase?

Deșeurile voluminoase sunt deșeurile solide de mari dimensiuni care nu pot fi depozitate în containerele și igluurile normale de deșeuri și nu pot fi transportate de mașinile obișnuite care colectează deșeurile biodegradabile, reziduale sau reciclabile. Printre exemplele de deșeuri voluminoase care vor fi ridicate în această campanie se numără mobilierul de grădină, cel din locuințe, jucării de mari dimensiuni, elemente de stolerie, instalații de fitness, joacă sau întreținere corporală, dar și obiecte textile de mari dimensiuni.

Exemple de deșeuri vizate de această campanie:

 • – mobilier de grădină: scaune, mese, figurine, cuști de animale etc.;
 • – mobilier din locuințe: dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre etc.;
 • – jucării de mari dimensiuni: tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie etc.;
 • – elemente de stolerie (confecționate de tâmplar): tocuri, uși, ferestre etc.;
 • – obiecte de mari dimensiuni pentru recreere/joacă/întreținere corporală: leagăne, cărucioare de copii, balansoare, mese de masaj etc.;
 • – obiecte textile: covoare, preșuri, carpete etc.

Deșeurile de echipamente electronice și electrice

Deșeurile de echipamente electronice și electrice reprezintă o categorie specială de deșeuri care face referire la orice echipament care se conectează la priză, are un cablu, funcționează pe baterii sau are o placă de circuit. Acest echipament devine DEEE în momentul în care se defectează iremediabil, nu mai îndeplinește funcțiile pentru care a fost creat sau pur și simplu nu mai este folositor pentru proprietarul său, arată platforma Harta Reciclării.

Exemple de deșeuri de echipamente electrice și electronice

 • – frigidere;
 • – mașini de spălat;
 • – aparate radio sau tv;
 • – telefoane mobile;
 • – cuptoare cu microunde;
 • – computere

Pentru mai multe detalii și informații, puteți accesa site-ul operatorului de salubritate, www.somasibiu.ro, sau să contactați dispeceratul companiei, la numărul de telefon 0269 988.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *