Astăzi, 14 aprilie, la evenimentul dedicat Zilei Porților Deschise, ce a avut loc între orele 10-13, au participat mii de elevi și studenți. Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat o serie de activități interactive pentru elevii și studenții atât din Sibiu, cât și veniți din alte zone.

Pentru cei peste 3.000 de vizitatori care au fost prezenți astăzi la evenimentul Zilei Porților Deschise, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a pregătit 17 standuri de prezentare a armamentului și a tehnicilor militare. Pe lângă echipamentele militare, nu au putut lipsi fanfara și mașinile armatei. De asemenea, curioșii puteau să vadă laboratoarele, sălile de seminarii, amfiteatrele, baza sportivă, bazinul de înot sau muzeul AFT.

A fost amenajat chiar și un punct de recrutare de unde tinerii care se gândesc ca pe viitor să se înscrie la AFT puteau să primească informațiile necesare.

Foarte mulți elevi și studenți vizitatori au rămas profund surprinși de ce au văzut la AFT. Unii își doresc chiar să urmeze o carieră în acest domeniu. Ei au purtat discuții cu elevii Academiei și au putut vizita și anumite puncte ale instituției, cum ar fi bazinul de înot și laboratoarele de informatică.

La evenimentul dedicat Zilei Porților Deschise au fost prezenți și un grup de ucraineni și voluntari americani. Pentru ei, informațiile oferite de studenții AFT au fost traduse în ucraineană sau în limba engleză.

Tomas Kraus, directorul executiv al Nehemiah Children’s Home, proiect al Asociației Global Home a declarat: „O parte dintre cei care însoțesc grupul sunt voluntari americani care de ani de zile au asigurat funcționarea colaborării în Kiev și acum pentru a asigura continuitatea avem un parteneriat cu ei și în România. Astăzi i-am adus la Academia Forțelor Terestre la invitația domnului rector general. Ne bucurăm că au parte aici de un program atât de divertisment, cât și pentru că pot vizita un muzeu. Le spuneam copiilor că aici este locul în care ar trebui să rămână armele, în muzeu. Copiii par să fie foarte încântați și noi suntem recunoscători pentru această oportunitate”.

Sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *