La finalul lunii aprilie, teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu va prezenta spectacolul de păpuși „Istoria Copilăriei” realizat în colaborarea cu actorii de la „miniREACTOR” Cluj-Napoca, după patru texte noi scrise de tineri dramaturgi români.

Spectacolul urmărește deschiderea unui dialog provocator cu publicul foarte tânăr din cele două orașe, respectiv copiii de 6-12 ani.

Adrian Tibu, managerul Gong, a transmis: “Este pentru prima dată când prezentăm un spectacol în coproducție cu un teatru independent și suntem entuziasmați de rezultat. Cu siguranță, cea mai mare provocare a fost să putem genera un dialog creativ între artiști și actori din medii și generații diferite. Acest experiment nu ar fi fost posibil fără curajul celor de la miniREACTOR, care și-au asumat acest proiect într-un context social și economic cu multe turbulențe. Le suntem recunoscători, iar bucuria cea mai mare e că acum putem face acest cadou atât copiilor din Cluj Napoca, cât și celor din Sibiu.”

La baza spectacolului stau patru texte noi scrise de Petro Ionescu, Alexa Băcanu, Alex Moldovan și Ana Cucu-Popescu ca rezultat al unei cercetări prin care cei patru tineri dramaturgi documentează conceptul copilăriei din prisma multiplelor perspective pe care le-a cunoscut de-a lungul epocilor.

Regizoarea Olivia Grecea a transmis la rândul său: „Sărbătorim felul în care copiii experimentează, de fapt, dintotdeauna lumea: cu încredere și curiozitate, cu curaj și prospețime. Din plin. Cu toată inima.”

Primele reprezentații de la Sibiu vor avea loc sâmbătă, 30 aprilie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 1 mai, de la ora 11:00.

Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și este recomandat celor cu vârsta peste 6 ani.

Biletele pentru reprezentațiile de la Sibiu au fost puse în vânzare la sediul Teatrului Gong și online, prin teatrulgong.ro. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif flexibil.

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *