autobuze electrice

Începând de lunea aceasta, pe traseele 5 și 13 vor circula autobuze electrice. Sibiul are în total 9 autobuze electrice, de ultimă generație Solaris Bus & Coach din Polonia. Acestea au fost cumpărate pentru Sibiu de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Achiziționarea autobuzelor electrice s-a ridicat la suma de 27,94 milioane de lei. Acestea au o lungime de 12 metri, dispun de o autonomie de 102 km cu o încărcare a bateriei şi au o capacitate de 82 de locuri.

Reprezentanții TurSib au transmis: ”Printre dotările de care se vor bucura pasagerii amintim: sistem audio-video pentru informarea călătorilor, aer condiționat și încălzire, echipamente pentru WiFi și prize USB pentru încărcarea aparatelor mobile, rampă pentru accesul persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii.

De asemenea autobuzele dispun de sistem de diagnosticare electronic, sistem de management al traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza Tursib, echipamente pentru numărarea călătorilor, sistem de supraveghere video”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *