Primăvara trecută, primarul Astrid Fodor a promis în cadrul unei ședințe de Consiliu Local că va amenaja parcuri pentru câini. Acum promisiunea acesteia începe să se materializeze. Joi va avea loc o ședință extraordinară, unde consilierii locali vor proba indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții ”Amenajare locuri de joacă pentru câini”.

Locațiile unde se vor construi parcurile au fost deja stabilite, acestea se vor situa pe Aleea Șelinbăr, pe Strada Maramureșului și pe strada Oasa. Fiecare parc va avea dimensiunea de aproximativ 300 mp și vor fi împrejmuite perimetral. Pentru locurile de joacă destinate patrupedelor canine, municipalitatea Sibiului va aloca pentru început 600.000 de lei.

Ideea a fost propusă în urma unui studiu, care arată ca în Sibiu, numărul animalelor de companie a crescut continuu şi în acelaşi timp au crescut şi preocupările proprietarilor de a le oferi acestor prieteni devotaţi toate condiţiile necesare unei dezvoltări sănătoase şi echilibrate. De altfel, pentru ca animalele lor să se dezvolte sănătos, proprietarii au nevoie și de locuri publice special destinate câinilor.

Aceste spații au rolul de a satisface necesitățile de mișcare liberă a câinilor și socializarea acestora cu alți câini. Proprietarii au obligația de a-și supraveghea cu atenție prietenii blănoși. Este obligatorie păstrarea condițiilor de siguranță și evitarea producerii de disconfort cetățenilor care se află în spațiile pietonale pentru agrement general.

În proiectul care va fi votat pe 10 februarie se arată: ”Amenajarea acestor locuri de joacă în mai multe zone ale oraşului va conduce la viabilizarea zonelor verzi şi la îmbunătăţirea aspectului peisagistic al zonelor care vor fi supuse amenajării. Utilizarea locurilor de joacă pentru câini va conduce la reducerea problemelor legate de deşeurile animalelor de pe trotuare şi spaţiile verzi din comunitate.”

In proiect se regăsește și: ”Pentru cele trei locaţii amintite a fost realizată documentaţ a tehnică, care a preluat situaţia din teren şi a identificat soluţiile tehnico – economice cele mai potrivite pentru obţinerea autorizaţiilor de construire şi executarea corespunzătoare a lucrărilor propuse. Amplasamentele vor avea maxim 300 metri pătrați și vor fi împrejmuite perimetral, astfel încât câinii vor putea alerga fără lesă, fără a pune persoane sau bunuri în pericol”.

Sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *