Așa cum a fost precizat în anunțul de licitație lansat de spital în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), suma aproximativă destinată preparării și transportării porțiilor de mâncare necesare bolnavilor internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este de 13,6 milioane lei pentru următorii trei ani.
S-a scos la licitație, de către conducerea spitalului Județean din Sibiu, un acord de cadru, pentru o perioadă de 36 de luni, serviciile fiind contractate în sistem catering.
În anunț se precizează: ”Serviciile de preparare, porționare și ambalare a mâncării se vor efectua la sediul autorizat al prestatorului, iar transportul zilnic al acesteia (porțiilor gata preparate) se va efectua pana la oficiile alimentare din cadrul secțiilor spitalicești”.
Câștigătorul licitației va fi ales după criteriul „cel mai bun raport calitate”, termenul limita de depunere a cererii de participare la licitație este 14 martie. Spitalul Clinic Județean Sibiu, înglobează cea mai mare unitatea medicală din județul Sibiu, având o capacitate totală de 876 de paturi. Conform reglementărilor în vigoare, nivelul alocațiilor de hrană la Spitalul Clinic Județean Sibiu variază între 9,9 lei pe zi și 17,6 lei pe zi.
Bolnavilor cu regim de hemodializă li se alocă cea mai mică sumă. Aceștia primesc mâncare în valoare de 9,9 lei/zi. Bolnavii de HIV/ SIDA, beneficiază de cea mai mare sumă alocată pentru masă, în cazul acestora, porțiile ajung la 17, 6 lei/zi. Persoanelor bolnave de neoplazie, hepatită, pacienții arși sau femeile care au născut li se alocă 16,5 lei. Iar pacienților încadrați în categoria „alți bolnavi” li se ofere porții în valoare de 11 lei/zi.
Sursa: stiridesibiu.ro