Majorarea prețurilor a făcut ca suma alocată lucrărilor de la străzile din Ștrand să se mărească cu 4 milioane de lei.

Suma alocată proiectului de reabilitare a zonei din Ștrand delimitată de străzile Vasile Cârlova, Maramureșului, Profesor Aurel Popa, Ion Albabei, Dimitrie Cantemir, Cristianului, Vrancei și Ștrandului s-a mărit cu 4 milioane de lei. Primăria Sibiu va trebui să scoată mai mult din buzunar decât a fost estimat inițial.

Urmează să se organizeze o ședință la care au fost chemați consilierii locali. Scopul acesteia este de a se semna majorarea indicatorilor tehnico-economici pentru ca în vara acestui an să fie terminate lucrările, așa cum prevede contractul.

Calculele inițiale au fost făcute în anul 2019. La momentul respectiv, suma alocată acestei investiții de modernizare a cartierului Ștrand era de 48.733.125,85 lei cu TVA. Însă, la momentul actual, în urma majorării prețurilor și creșterii salariului minim, este nevoie de bani în plus, astfel că suma totală se ridică la 52,954,373.85 lei cu TVA.

Suma de 52, 954, 373.85 lei se va acorda următoarelor:

  • Modernizarea carosabilului și a trotuarelor pe străzile Bihorului, Ștrandului, Olteniei, Doljului, Gorjului, Sălajului, Oașului, Hațegului, Vrancei, Bucovinei, Bârsei, Prof. Ioan Moga, Intrare Dimitrie Cantemir, Prof. Aurel Decei, Ioan Albabei și Prof. Aurel Popa, însumând aproape 6.000 de metri liniari
  • Reconfigurarea spațiilor de parcare, în zonă urmând să fie disponibile un total de aproape 1.400 de locuri de parcare.
  • Împrospătarea și reamenajarea zonelor verzi dintre blocuri, însumând o suprafață de peste 11.000 mp
  • Amenajarea rețelei subterane pentru coborârea cablurilor de telecomunicații de pe stâlpi
  • Modernizarea rețelei de iluminat public, prin crearea rețelei subterane de alimentare, înlocuirea stâlpilor și montarea de corpuri de iluminat eco-eficiente cu LED. Reamintim că în zona cuprinsă între Ștrandului – Gorjului – Doljului – Maramureșului – Vasile Cârlova iluminatul public a fost deja modernizat.
  • Extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare.
  • În zonă se va crea un nou loc de joacă, între strada Ștrandului și strada Hațegului.

Sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *