Primăria Municipiului Sibiu a anunțat faptul că urmează să fie publicată prima parte a documentației de avizare a lucrărilor de reamenajare a Parcului Sub Arini.

Compania Tehno Consulting Solutions SRL este cea care a realizat proiectul. Conform datelor transmise de aceasta firmă, 90% din suprafață de 21 hectare a parcului va rămâne zonă verde.

Edilul Astrid Fodor a declarat: “Proiectul nu presupune intervenții asupra vegetației existente ci, dimpotrivă, capitalul natural existent va fi îmbogățit cu specii noi. Vom reamenaja obiectivele existente deja în parc – alei, piste pentru biciclete, foișorul, fântâna, locul de joacă – dar, în același timp, sunt prevăzute amenajări noi, pentru a diversifica funcțiunile parcului, astfel încât acesta să devină mai atractiv.”,

Într-un comunicat transmis de Primăria Sibiu se afirmă: ”Proiectul prevede plantarea de specii care au existat cândva în parc, precum și crearea de noi zone verzi. Din suprafața totală a parcului de peste 21 hectare, 90% este în prezent și va rămâne zonă verde, intervențiile pentru obiectivele noi fiind neinvazive, așa cum de altfel o cere și legislația în domeniu. În plus, se vor instala sisteme automate de irigații în unele zone, pentru o mai bună întreținere”.

Reamenajarea parcului necesită și resistematizarea sistemului de circulație. De altfel, și iluminatul public va fi refăcut, cu LED-uri eco-eficient, și se va instala inclusiv un sistem de supraveghere video.

”Aleile existente și pistele pentru biciclete vor fi modernizate, urmând să fie separate acolo unde este posibil, pentru a crește siguranța cetățenilor. De asemenea, accesele vor fi optimizate pentru persoanele cu dizabilități” au mai precizat autoritățile din Sibiu.

În urma prezentării proiectului, urmează obținerea avizului de mediu, recepția propriu-zisă a proiectului și realizarea proiectului tehnic în detaliu.

Care sunt obiective pentru diversificarea funcțiunilor parcului?

  • Amenajarea peisagistică a zonei de sud a parcului (zona Aleea Călăreților)
  • Un punct de belvedere, cu acces dinspre strada O. Goga.
  • Un mic iaz cu ponton, în apropierea străzii Avrig și a pârâului Trinkbach
  • Un amfiteatru pentru activități educaționale, culturale și recreative în natură.
  • Locul de joacă existent se va extinde și se va crea în vecinătatea acestuia un labirint verde
  • Un spațiu de relaxare mai retras, unde se vor putea amplasa hamace
  • Zona fântânii arteziene și a rozariului va fi completată cu pergole din lemn și alei noi. Fântâna va fi refăcută cu elemente din sticlă, iar foișorul va fi reabilitat.
  • În piațeta unde este amplasat bustul lui Mihai Eminescu va fi amplasat un sistem nou de arteziene cu jeturi de apă la nivelul pavajului și se va îmbunătăți amenajarea peisagistică
  • O zonă pentru dirt bike

Sursa: stiridesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *